2020. június 9., kedd

Pályaorientáció 6.9.

Kedves Szülők és Gyerekek!



A mai napon nagyon érdekes dolgokat találsz itt a blogban.

Elkészült a Szolnoki Szakképzési Centrum (szolnoki középiskolák) 
pályaorientációs honlapja. 
Mi az a pályaorientáció? 
Régen pályaválasztásnak hívták és csak 8. osztályban került elő a téma. 
De ma már hamarabb kezdhetitek a felkészülést, a tájékozódást: 
"Mi legyek, ha nagy leszek?"

Mi a pályaorientáció, és miben több, mint a pályaválasztás?
A pályaorientáció összetett szó, aminek az előtagja közismert kifejezés.
Az utótag tájékozódást, eligazodást jelent.
Ezek szerint a pályaorientáció folyamata a különböző szakmákkal kapcsolatos tájékozódás, keresgélés, a különböző szakmák közötti eligazodás. A fogalom jelentése ennél azonban tágabb: tulajdonképpen azoknak a személyes kompetenciáknak, készségeknek a megszerzését jelenti, amely előkészíti az ember – pálya – környezet megfeleltetését. Ebben az önismeret megszerzésén túl a pályaismeret, illetve a munkaerő piaci ismeretek megszerzését és feldolgozását is értjük.
Ebből következik, hogy a pályaorientáció nem csupán a különböző szakmákról, de önmagunkról, és a minket körülvevő társadalmi környezetről szerzett ismereteket is magába foglalja. Így a pályaorientáció segít összhangba hozni az egyéni készségeket, a társadalmi igényekkel és a választott szakmával.
A pályaorientáció nem egy egyszeri esemény, hanem egy folyamat és mint minden tájékozódó jellegű folyamat a megfelelő döntést készíti elő. Ezért foglalkozunk már első osztályban is a témával.
Ehhez nyújt segítséget ez a honlap a kicsiknek és nagyoknak egyaránt. 
Érdekes videókat, ismeretterjesztő filmeket és JÁTÉKOKAT találhattok itt az élet különböző területeiről, a szakmákról és arról, hogyan érheted el a céljaidat, amikor majd középiskolát kell választanod!😊

www.centrumkavalkad.hu

Jó böngészést és jó szórakozást kívánok!📐🔧🔨📷💻🚜
Anett néni  

Angol 2021.05.25. kedd Revision of Unit 1 & 2

 Kedves Szülők és Gyerekek! A mai órán a következő feladatokat oldottuk meg és ellenőriztük: Mf 20/1.2; Mf 21/ 3,4; Mf 19/2. és MF 12/ 2. A ...